Oglasi

уторак, 18. август 2015.

Bolovi u leđima nestaju za 60 sekundi! (VIDEO)

Bolovi u leđima nestaju za 60 sekundi! (VIDEO)





Previše vremena provedenog na poslu u sjedećem položaju ili neredovna fizička aktivnost, mogu prouzrokovati bolove u leđima. Bolovi, posebno u donjem djelu leđa, tako postaju svakodnevna pojava s kojom se bori sve više ljudi. Bolovi se javljaju zbog krivog držanja i opterećenja na donji dio kralježnice, ali i zbog grča u tijelu izazvanog stresom i umorom.

Vježbe možete pogledati na: 1 Minute Lower Back Stretches

Ukoliko i vi osjećate neprijatnu bol tokom radnog vremena izdvojite 60 sekundi i riješite ovaj problem uz kratku vježbu disanja koja opušta tijelo i smanjuje osjećaj pritiska na lumbalnom djelu.

1. Sjednite i zauzmite najudobniji položaj. Zatvorite oči i pokušajte se opustiti.

2. Vrh jezika naslonite odmah iza gornjih prednjih zubi.

3. Udišite kroz nos polako u trajanju od 4 sekunde, zadržite dah brojeći do 7, te polako izdišite na usta brojeći do 8, pritom proizvodeći tihi zvuk olakšanja.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">












4. Postupak ponovite još tri puta.

Želite li problem bolnih leđa od sjedenja riješiti zauvijek, svake večeri prije spavanja, dok ležite u krevetu napravite kratko istezanje od 60 sekundi.

1. Lezite na stomak i naslonite se na podlaktice.

2. Gornji dio tijela podignite tako da se naslonite na laktove, podignite i glavu, zadržite položaj 8 sekundi te se vratite u početni položaj. Vježbu ponovite 2 puta.

3. Lezite na leđa i savijte koljena, a ruke ispružite pored tijela. Podignite zdjelicu u ravan položaj, ostanite tako 8 sekundi, te se vratite u početni položaj.

4. Ostanite ležati na leđima te skupite noge, savijte ih u koljenima, obuhvatite ih rukama i privucite prema prsima. Ostanite u položaju 8 sekundi te se vratite u početni položaj. Vježbu ponovite 2 puta.
ljekoviti-recepti.

Нема коментара:

Постави коментар