Oglasi

уторак, 18. август 2015.

Izbrišite brige u samo ovih 5 poteza!

Izbrišite brige u samo ovih 5 poteza!
Ne brinite se o stvarima nad kojima nemate kontrolu. A ni nad onim nad kojima imate – razmislite pa djelujte!

Kada razmišljamo o svom životu, neusporedivo više vremena provodimo u brizi o neizvjesnoj budućnosti nego što se usredotočujemo na trenutak u kojem se nalazimo. Dr. Wayne Dyer nudi vam nekoliko savjeta kako da se oslobodite briga i najbolje iskoristite sadašnjost.

1. Kada uhvatite sebe da se brinete umjesto da nešto uradite, razmislite koju to obavezu izbjegavate i odgađate. Ponekad se pravdamo da imamo previše briga i zbog toga se ne suočavamo sa svojim problemima, što je kontraproduktivno.

2. Ako se i dalje ne možete osloboditi briga, odredite sebi vrijeme kad se njima bavite. Dajte si 10 minuta za brige ujutro i odbijte se brinuti do popodnevnih “10 minuta za brigu”. Kasnije skraćujte to vrijeme.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">











3. Postavite sebi pitanje – je li ikada došlo do neke promjene kao direktne posljedice vaše brige? Zapitajte se: “Ako se brinem da se moje dijete ne ozlijedi, mogu li time utjecati da se ne dogodi nesreća?”

4. Vratite se u prošlost i sastavite popis svega zbog čega ste se brinuli prošlog tjedna ili prošle godine. Je li ta briga utjecala na ishod problema? Otkrit ćete da briga sama po sebi ne može pomoći rješenju onoga što vas muči, već je ona alarm da treba učiniti nešto konstruktivno.

5. Nema svrhe da se brinete o onome nad čim nemate kontrolu, kao što nema svrhe da se brinete o onome nad čim imate kontrolu, jer u tom slučaju možete nešto poduzeti. Suočite se s tim problemom, jer ne vrijedi ako ga samo napadate mislima. Vaša uloga je da budete dovoljno mudri da možete prepoznati gdje vaš doprinos mislima i djelima vrijedi uložiti.

sensaklub.hr




 

 



Нема коментара:

Постави коментар