Peciva labudi
Sastojci:
500 g brasna
1/2 kasicice soli
60 g secera
1 suvi kvasac
1 jaje
100 g maslaca
2 dl mleka
100 g cokolade
Priprema:
Od 500 g brasna,1/2 kasicice soli , 60 g secera, 1 suvi kvasac, 1 jaje 100 g maslaca 2 dl mleka umesiti mekano testo i ostaviti na toplom oko 45 minuta ili da se udvostruci.
1.Testo prebaciti na pobrašnjenu površinu i razviti oklagijom. Modlom vaditi okrugle oblike.
2. Zatim preklopiti krug po sredini i nožem zaseći kao što je prikazano na slici.
3. Od duže trake oblikovati labudov vrat, a kraće trake raširiti tako da se dobije rep. Od semenki lana napraviti oko.
Sastojci:
500 g brasna
1/2 kasicice soli
60 g secera
1 suvi kvasac
1 jaje
100 g maslaca
2 dl mleka
100 g cokolade
Priprema:
Od 500 g brasna,1/2 kasicice soli , 60 g secera, 1 suvi kvasac, 1 jaje 100 g maslaca 2 dl mleka umesiti mekano testo i ostaviti na toplom oko 45 minuta ili da se udvostruci.
1.Testo prebaciti na pobrašnjenu površinu i razviti oklagijom. Modlom vaditi okrugle oblike.
3. Od duže trake oblikovati labudov vrat, a kraće trake raširiti tako da se dobije rep. Od semenki lana napraviti oko.
4. Poređati labudove u pleh obložen papirom za pečenje i premazati umućenim jajetom. Peći na 180 stepeni vodeći računa da se ne prepeku.
Нема коментара:
Постави коментар