Oglasi

уторак, 21. јул 2015.

Napravite prirodni lak za kosu - bez alkohola, bez oštećenja

Napravite prirodni lak za kosu - bez alkohola, bez oštećenja


Da li ste znale da lak za kosu sadrži veliki broj jako štetnih materijala koje mogu da iziritiraju kožu glave i oštete kosu. Ipak, vrlo često ne možemo bez ovog kozmetičkog proizvoda kada želimo danapravimo frizuru za posebnu priliku.

Pa, koje je rešenje ?

Pogledajte kako da napravite prirodni lak za kosu, bez alkohola i drugih štetnih materija ! Koštaće vas nekoliko kašika šećera, a vaša kosa će vam biti zahvalna !

Potreban materijal: Prazna bočica sa pumpicom, šećer, esencijalno ulje po izboru.

U manju šerpu sipajte 130ml vode. Kada provri, u vodu sipajte šećer i sačekajte dok se istopi. Što više šećera stavite, lak će biti lepljiviji i jači. Ali, neki minimum jesu 2 kašičice.

Kada se sav šećer istopi, sipajte tečnost u dublji sud da se hladi. Kada se potpuno ohladi dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja i sipajte tečnost u flašicu.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">








Ostavite da se dodatno ohladi u frižideru 20min. Nakon toga je spreman za korišćenje.


* Ovakakv lak za kosu koristite tako što ćete naprskati jedan sloj, pa ostaviti par minuta, a zatim i drugi, treći... (u zavisnosti koliko želite da vam fiksira kosu). Lako se ispira, ne brinite. I nema hemikalije, tako da ga možete koristiti i na dečijoj kosi !

* Trajaće nedelju dana, tako da možete da pravite svake nedelje po jednu manju bočicu. Ukoliko želite da vam traje duže, dodajte malo 70% procentnog alkohola ili kašiku vodke. Ali, ne preterujte, jer alkohol isušuje kosu !

Možete vi to same!
mogujatosama

Нема коментара:

Постави коментар