PERECI
Sastojci:
500 gr brašna
1 kašikica soli
250gr margarina
1 žumance
250 ml mleka
1 kašikica šećera
1/2 kvasca
style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
data-ad-slot="5930237719"
data-ad-format="auto">
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Kvasac izmešati sa toplim mlekom , dodati so i šećer i ostaviti da nadođe 10-tak minuta.
Pola margarina izmešati mikserom sa praškom za pecivo, nadošlim kvascem i soli. Dodati ostatak mleka i postepeno dodavati brašno. Mesiti dok se sve sjedini. Umešeno testo ne sme da bude previše tvrdo. Ostaviti testo 20-tak minuta da nadođe. Testo razvijte na željenu debljinu i modlicom izvlačite perece.
Pleh nauljiti i ređati perece, premazati ih žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni, 20-tak minuta.
Нема коментара:
Постави коментар