Oglasi

четвртак, 18. јун 2015.

KASATO TORTA



KASATO TORTA
300 g žele bombona,
200 g iseckanih oraha,
1 kg keks,
1 l mleka,
10 čokoladnih bananica,
2 kesice vanilin šećera,
po želji 2 kašike ruma.



PRIPREMA :
Izlomiti keks i staviti ga u dublji sud.Mleko, margarin, obe vrste čokolade, šećer i vanilin šećer staviti u šerpu.Šerpu staviti na šporet i konstantno mešati dok se svi sastojci lepo ne sjedine a mleko ne provri.Pred kraj kuvanja smese za kasto tortu dodati dve kašike ruma i skloniti sa šporeta.Gotovu smesu za kasato tortu preliti preko izlomljenog keksa pa dodati iseckane žele bombone, orahe i čokoladne bananice.
Sve zajedno mešati dok se keks ne sjedini sa smesom za tortu.Gotov materijal za kasato tortu staviti u kalup za torte i ohladiti u frižideru.Pre posluživanja kasato tortu ukrasiti šlagom.

Нема коментара:

Постави коментар