Oglasi

уторак, 7. јул 2015.

Divlji kesten protiv proširenih vena

Divlji kesten protiv proširenih vena

Kesten je poznat kao biljka koja dobro liječi venozna oboljenja, prije svega proširene vene, hemoroide, tromboflebitis i slično.

Ova biljka uspješno utječe na smanjenje simptoma kod oboljenja vena, kao što su proširene vene, bol u venama, umor, otekline na nogama, edem i slično.
Sastojak koji blagotvorno djeluje na vene, a nalazi se u kestenu, zove se escin. Ovaj sastojak pozitivno djeluje na stabilizaciju zidova venskih krvni sudova pa time smanjuje otekline i bolove. Divlji kesten smanjuje upalne procese, povećava čvrstoću krvnih sudova, te povećava otpornost venskih kapilara i umanjuje propustljivost za tečnost, na taj način smanjujući opterećenje venskih krvnih sudova i oteklina.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">









Kesten također oslobađa od osjećaja težine u nogama, umanjuje bolove i grčeve.

Melem od divljeg kestena kojim se liječe vene jednostavan je za pripremu. U jesen uberite deset većih plodova divljeg kestena, pa ih što sitnije sameljite i stavite u manju staklenku. Samljeveni kesten u staklenci prelijte sa 2 decilitra alkohola, zatvorite staklenku i ostavite je na suncu 7 tjedana.

Nakon što je prošlo sedam tjedana uzmite staklenku i procijedite sadržaj u manju bočicu. Procijeđeni sadržaj iz bočice je potrebno svakodnevno utrljavati na oboljela mjesta.

Нема коментара:

Постави коментар