Oglasi

уторак, 14. јул 2015.

Korisni savjeta koji će vam pomoći riješiti problem otečenih nogu na prirodni način.

Korisni savjeta koji će vam pomoći riješiti problem otečenih nogu na  na prirodni način


Prije svega, pokušajte da konzumirate manje soli. Ako ne možete nikako bez soli, koristite isključivo jodiranu. Navikli smo na slano, pa hrana bez soli djeluje bezukusna. Da biste ovo izbjegli, u hranu dodajte limunov sok i druge biljne začine. Posebno su korisni peršun i mirođija, jer posjeduju diuretički efekat. Takođe, koristiti vodu sa limunovim sokom, što češće u toku dana. U toku ljeta pokušajte što više konzumirati voće i povrće sa izraženim diuretičkim dejstvom: lubenice, dinje, jagode, krastavce.
Odličan diuretik je odvar od lišća ili korijena peršuna.
1 supenu kašiku isitnjenog korijena ili listova peršuna preliti sa 400 ml kipuće vode, poklopiti i ostaviti da odstoji preko noći. Zatim odvar procjediti. Dodati sok od jednog limuna i piti tri puta u toku dana po 100 ml. Napraviti pauzu 3 dana. Pijte ovaj odvar u ovom režimu dok otok u potpunosti ne nestane.
Kada su noge otečene, izuzetno je koristan i odvar lana.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">
U 1 litru vode dodajte 4 kafene kašičice sjemena lana i stavite na šporet. Neka kuva 10-15 minuta. Poslije skinite sa šporeta, poklopite i ostavite na toplo mjesto na sat vremena. Poslije možete procjediti, a i ne morate. Dodajte sok od jednog limuna i konzumirajte u toku dana uvijek vruće, svakih pola sata po pola čaše. Ovaj postupak radite 2 nedjelje, poslije čega obično otečenost prolazi.
Da biste spriječili oticanje nogu, primjeniti slani rastvor na sljedeći način:
1 kg kuhinjske soli rastvorite u 10 litara hladne vode. Meki peškir pokvasite u ovom rastvoru, blago ocjedite i stavite na lumbalni dio leđa (krsta) na 20-ak minuta. Ovaj postupak se sprovodi u toku 10 dana, svako veče prije spavanja. Oticanja splašnjava zbog pojačanog mokrenja, koje počinje uskoro poslije ovakve procedure.
Možete koristiti slane obloge i na drugi način: umočiti komad tkanine u topao slani rastvor, iscjediti i umotati otečene noge. Pokriti noge toplim ćebetom i držati tako 20-ak minuta. Inače, pomoću slanog obloga možete za kratko vrijeme eliminisati glavobolju i normalizovati visoki krvni pritisak. Nemojte da vas zbune ovakve slane obloge. Unos soli u organizam izaziva otečenost, ali slane obloge djeluju upravo suprotno, kroz kožu, podstičući izbacivanje tečnosti iz organizma, dakle, djeluju kao diuretik.
Sprečavanju oticanja nogu pomoći će i ova jednostavna vježba:
Podići se na prste tako da su pete izdignute od poda 1 cm, a onda se naglo spustiti na pete, osjetivši laki udar, kakav se osjeća pri brzom hodu ili trčanju. Poslije tridesetak vježbi koje se izvode po jedna u sekundi, slijedi pauza 5-10 sekundi. Vježbe se mogu obavljati bilo gdje, u kući ili prilikom šetnje, svejedno, nekoliko puta dnevno. Ova vježba poboljšava cirkulaciju krvi u nogama. Inače, ovo su prilično efikasne vežbe za čišćenje krvnih sudova, koje su pomogle hiljadama oboljelih i od varikoznih vena.
I zapamtite, ako imate proširene vene, izbjegavajte previše vruću vodu prilikom tuširanja. Vruća voda širi krvne sudove, što dovodi do stagnacije krvotoka, odnosno do otoka.

lijekovitirecepti.com

Нема коментара:

Постави коментар