Oglasi

понедељак, 17. август 2015.

Pita u jabuci

Pita u jabuci

Pita u jabuci – potreban materijal

Za ovaj jednostavni recept vam je potrebno:

nekoliko većih jabuka,
200 g mlevenih oraha,
malo mleka,
2 supene kašike meda ili šećer,
cimet,
pola pakovanja lisnatog testa.


Jabuke dobro operite i obrišite. Uključite rernu na 250 C i dok se ona zagreva, pripremite jabuke i  napravite smesu kojom ćete ih napuniti. Odsecite vrh jabuke i izdubite je nožem.


 U jednu posudu stavite mlevene orahe, med i cimet. Mleko zagrevajte do ključanja i sa njim poparite prethodnu smesu. Potrebno je manje od 1 dcl mleka. Sa dobijenim nadevom punite jabuke koje ste prethodno pripremili.

 Lisnato testo je potrebno odmrznuti toliko da se lepo sa njim može raditi. Stavite ga na dasku koju ste posuli brašnom i istanjite ga. Od lisnatog testa je potrebno iseći trake oko 0,5 cm širine. Trake od lisnatog testa ređajte preko nadeva i jabuke, a zatim ih ispreplićite da biste dobili izgled kao na slici dole. Višak testa obrežite nožem.
Kada ste sve pripremili kako treba, jabuke stavite u dublju tepsiju i stavite u rernu. Možete smanjiti temperaturu na 200 C, kako se ne bi desilo da se jabuke ne ispeku, a testo izgori. Procenite prema sopstvenoj rerni, na koliko stepeni će se pita u jabuci peći. Potrebno je da unutrašnji deo jabuke omekša i da se testo lepo ispeče.



eatingwithkirby

Нема коментара:

Постави коментар