Oglasi

среда, 10. јун 2015.

Čokoladna torta

S.Shindakovska
Čokoladna torta

Sastojci:
10 jaja
200 grama šećera,
150 grama mlevenih oraha,
3 štangle čokolade.
Fil:
5 jaja
200 grama šećera
4 štangle čokolade za kuvanje
250 grama margarina
S.Shindakovska



Priprema
Dobro umutiti 10 žumanaca sa šećerom, dodati mlevene orahe, rendanu čokoladu.Na kraju lagano umešati čvrst sneg od belanaca. Sipati u dobro pomazan i brašnom posut kalup za tortu i ispeći. Kada je torta pečena, ohladiti je, izvaditi iz kalupa i popreko preseći napola, tako da se dobiju 2 kore.
Za fil kuvati na pari, uz stalno mešanje, 5 celih jaja sa 200 grama šećera. Kada krem počne da se zgušnjava , dodati usitnjenu čokoladu. Sve dobro izmešati da bi se čokolada istopila i skinuti sa vatre. Kada se krem prohladi, umešati razmekšali margarin i filovati tortu, premazati i odozgo i sa strane. 

Нема коментара:

Постави коментар