Oglasi

четвртак, 11. јун 2015.

Jezik kao ogledalo zdravlja

Promene na jeziku pokazuju kakvog ste zdravlja

http://denar.mk/

Donosimo 10 promena na jeziku pomoću kojih možete identifikovati stanje svog zdravlja

1. Normalan jezik - ružičast, bez tragova zuba ili diskoloracije, sa jasnim premazom koji pokazuje pravilnu sekreciju pljuvačke.

2. Tanak beli površinski sloj, vidljivi tragovi nekoliko crvenih tačkica - ovakav izgled jezika upućuje na nedostatak vitalne energije u telu koja uzrokuje umor, loš apetit i preterano znojenje. Ono se manifestuje i na raspoloženje pa su takve osobe najčešće zabrinute i nervozne.

3. Tanak žuti sloj na sredini okružen crvenim ostatkom površine jezika – ovakav izgled jezika upućuje na probleme sa zatvorom, dehidratacijom i kožnim bolestima. Sve se to manifestuje na raspoloženje pa su osobe takvog jezika obično promenljivog raspoloženja.

4. Masni beli sloj, otečeni rubovi jezika – ovakav izgled upućuje na neuravnotežen rad probavnog sistema, kao i sklonost da se voda nakuplja u organizmu. Ove osobe se osećaju malaksalo i bezvoljno.

5. Crne tačkice na ljubičastoj površini – upućuju na zastoj krvi u delovima tela koji može uzrokovati probleme sa venama, "teške" noge, glavobolju, bol u prsima i kožu bez sjaja.

6. Tanak beli sloj i crveni vrh jezika – ovo stanje otkriva kako je organizam izložen stalnom stresu koje uzrokuje nestabilno emocionalno stanje. Energija u telu se nakuplja u čvorovima koji uzrokuju upalne procese.

7. Crveni jezik sa žutim debelim naslagama po sredini površine – pokazatelj je povišene telesne temperature koja ukazuje na moguće infekcije mokraćnih puteva, probleme sa kožom čija je površina lepljiva. Osobe sa takvim problemima često su ljutite i ne osećaju se udobno u vlastitom telu.

8. Gusti beli sloj po sredini površine bledog otečenog jezika – izgled koji upućuje na infekciju ili ipak na upalu povezanu sa nekom autoimunom bolešću, nedostatak vitamina i minerala. Takva stanja uzrokuju bled ten, bol u kičmi i osećaj koji često graniči sa panikom.

9. Pukotine na crvenoj površini jezika – upućuje na gljivične infekcije u telu koje prate noćno znojenje, nesanica, iritacija.

10. Jezik čija je površina bleda i bez naslaga ukazuju na smanjen protok krvi u telu, anemiju koja može da uzrokuje vrtoglavicu, umor, a osobe ovakvog stanja pate od nedostatka koncentracije i pamćenja. Osim toga kod žena je takav jezik često znak moguće hormonalne neuravnoteženosti.
izvor - 24sata.rs

Нема коментара:

Постави коментар