Oglasi

субота, 13. јун 2015.

Magijska Upotreba Biljaka



Kamilica
Kamilica se koristi u raznim ritualima za novac, ljubav, mir i spokoj. Da bi privukli ljubav u svoj život, potrebno je da svakodnevno perete ruke i umivate se vodom u kojoj je kamilica. Takođe, veoma je delotvorna u smirivanju besa. Postoji verovanje da određeni ritual sa kamilicom može doneti dobitak u igrama na sreću. Za miran san je potrebno staviti malo kamilice u jastuk. Sušeni cvetovi kamilice služe za zaštitu imovine od magije.





Ritual sa pšenicom
Ako neka devojka želi da sazna kada će se udati, potrebno je da uzme jedan lonac i u njega poseje malo pšenice. Nakon nekoliko dana, ako klice pšenice počnu da klijaju u krug, pokazatelj je da će se devojka uskoro udati. A ako nema kruga, udaja se neće desiti u skorije vreme.




Kadulja
Višegodišnja polugrmovita biljka ima antiseptično, baktericidno, fungicidno i protuupalno djelovanje. Kadulja ili žalfija je jedina biljka koja uz lavandu smanjuje izlučivanje znoja, stoga je korisna kod noćnog znojenja, vrućice ili drugih simptoma menopauze. Žene spadaju u grupu njenih najvećih obožavatelja jer također pomaže smiriti menstrualne bolove, grčeve u želucu i urinarne infekci
je. Pročišćuje krv, čisti sluz iz dišnih organa i želuca, a osobe koje imaju problema s probavom mogu se okrenuti kadulji, jer će nadutost odmah nestati. Kao prava “temperamentna” mediteranska biljka, ona također pomaže kada vas svlada umor, a zlata vrijedi osobama koje su tek preboljele određenu bolest i trebaju vratiti snagu.



Lavanda
Lavanda pomaže opuštanju, olakšavajući san osobama koje muči nesanica, kao i pacijentima koji pate od bolova izazvanih migrenskom glavoboljom. Znanstveni dokazi sugeriraju da upotreba lavande kroz aromaterapiju pomaže smirivanju nervoznog živčanog sustava, pomažući osobama da se osjećaju pozitivnije. Osim toga, pozitivan utjecaj lavande pomaže iscrpljenim osobama s migrenom da se lakše nose s kroničnim bolovima.





Biljka božikovina
Biljka božikovina ili božje drvce je zaštitna biljka, koja štiti od munja, zlih duhova i otrova. Muške osobe treba da nose listić ove biljke za sreću. Dok se ženskim osobama preporučuje da uvek sa sobom nose bršljan. Petkom, posle ponoći, treba uraditi ritual sa ovom biljkom. Nakon ponoći uzeti devet listića ove biljke i zamotati ih u belo platno. Sa devet čvorova svežite platno. Ovo stavite ispod jastuka i te noći imaćete istinite snove.




Upotreba čička u magiji
Čičak ima jako veliku upotrebu u magiji, zbog njegove osobine da se lepi za druge stvari, a sve to u cilju vezivanja ili spajanja. Kada neka osoba pođe da traži posao, uhvati se rukama za čičak da bi mu se tako započeti posao prihvatio. Postoji i verovanje da kada se na nekog momka baci čičak da će uskoro za njega zalepiti neka devojka. A da bi vašem detetu rad bio zanimljiviji, pokupe se čičci koji su se zalepili za njegovu odeću i obuću i ostavi se sve zajedno sa materijalom i priborom da prenoći i tada se tri puta kaže: Kako se čičak prihvatio za ovo,
tako se prihvatile i ruke mog deteta.
Veoma je delotvoran kao spoljno sredstvo kod krasta koje se pojavljuju kod dece.

Biljke za uspeh i zaštitu

Kumin se koristi u zaštitnim ritualima. Kada se pomeša sa solju neutralisaće negativne uticaje. Veoma je važan u ljubavnim ritualima. Glog se koristi u zaštitnim ritualima. Takođe je veoma poznat u ljubavnoj magiji. Cimet se koristi kod rituala za ozdravljenje, privlačenje novca i zaštite. Deluje na poboljšanje uspeha, ozdravljenje, požudu, zaštitu i ljubav. Poznat je kao muški afrodizijak. Bosiljak se koristi u ritualima za privlačenje novca i ljubavi. Takođe, sa bosiljkom se rade rituali za čišćenje od negativne energije. Stavlja se u uglove kuće radi zaštite. Klinčić se koristi u ritualima za prizivanje novca, sreće i zaštite. Veoma je moćan u ritualima za privlačenje suprotnog pola. Potrebno je da se stavi ispod jastuka radi zaštite.

Нема коментара:

Постави коментар