Oglasi

понедељак, 15. јун 2015.

Pivski hleb sa bosiljkom

Pivski hleb sa bosiljkom
Sastojci:

400 g  belo brašna,
100 g ražanog ili integralnog brašna,
300 ml bezalkoholnog piva sa sobne temperature
1 vrećica suvog kvasca
1 kašika meda
1 velika kašika soli
pola kašike bibera u zrnu
40g narendanog tvrdog sira po želji
1 šaka svežeg ili 2 kašičice suvog bosiljka
maslinovo ulje



Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke (brašno, kvasac, so, biber, bosiljak, sir). Napravite udubinu u sredini suve smese i ulijte pivo u koje ćete dodati kašiku meda. Dobro umesite testo.

Hleb oblikujte prema želji i pustite da se podigne na oko 45 min na toplom mestu (mali savet: jednom mi je jedan pekar dao super savet kako da se hleb što bolje podigne. .
Kvasac se vezuje za vodu i svaki put kad poprskate hleb, on će se još više podići. Ponavljajte postupak dok hleb ne dostigne željeni volumen i onda ste spremni za pečenje.

Hleb pecite na 200 do 220 stepeni oko 40 minuta. 

Нема коментара:

Постави коментар