Oglasi

понедељак, 6. јул 2015.

Krofne

Krofne

500 g brašna
 2 jajа
 prstohvat soli
pola kocke kvasca
2 kašike šećera
3 dcl mleka
2 kašike ulja
1 kašika margarina
 kora od limuna.
style="display:block"
  data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">









Priprema:
Kvasac u malo toplog meka i malo šećera razmutiti i ostaviti da se zapenuša.
U  brašno dodati jajа so i ostatak šećera , kvasac, ulje, otopljeni margarin i .kora od limuna.
Testo dobro izmesiti  .Ostaviti ga na toplo da se nadodze!
Razviti testo oklagijom.
Modlom vaditi krofne, važno je modlu dobro pobrašnjaviti.
Ostaviti ih da se podignu.
Prziti krofne dok ne porumene sa svih strana, ne dobiju finu braonkastu boju.
Stavliti na kuhinjsku krpu, i pokriti dok se sve krofne ne isprze.
Gotove uvaljivati u kristal secer, ili po zelji

Нема коментара:

Постави коментар