Napravite domaći sirup za odličnu krvnu sliku!
Da bi vam krvna slika bila bolja, ovaj sirup je dovoljno uzimati dva puta godišnje. Dobije se oko litra i po do 2 l sirupa, što je dovoljna količina za 15-20 dana. Sirup piti svako jutro na prazan stomak, dok se ne popije cijela količina.
Sastojci:
• 1 kg cikle
• 1/2 kg mrkve
• sok od jednog limuna
• 2-3 naranče
• 2 kisele jabuke
• 500 gr meda tipa livada
Priprema:
Ciklu, mrkvu i jabuke nasjeckati na manje komade, ubaciti u sokovnik i iscijediti sok.
Od limuna i naranči ručno iscijediti sok i pomiješati sa prethodnim.
Na kraju dodati teglicu meda, najbolje livadskog.
Sve dobro izmiješati da se med otopi i sjedini sa sokom.
Količina naranči može biti i veća, jer se one dodaju uglavnom zbog ukusa i mirisa.
Gotov sirup preliti u staklene boce.
Dobije se oko litra i po do 2 l sirupa, što je dovoljna količina za 15-20 dana.
Sirup piti svako jutro količinu od oko 1 dl na prazan stomak, dok se ne popije cijela količina.
http://zdravljeirecepti.blogspot.com/
Da bi vam krvna slika bila bolja, ovaj sirup je dovoljno uzimati dva puta godišnje. Dobije se oko litra i po do 2 l sirupa, što je dovoljna količina za 15-20 dana. Sirup piti svako jutro na prazan stomak, dok se ne popije cijela količina.
Sastojci:
• 1 kg cikle
• 1/2 kg mrkve
• sok od jednog limuna
• 2-3 naranče
• 2 kisele jabuke
• 500 gr meda tipa livada
style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
data-ad-slot="2995055715">
Priprema:
Ciklu, mrkvu i jabuke nasjeckati na manje komade, ubaciti u sokovnik i iscijediti sok.
Od limuna i naranči ručno iscijediti sok i pomiješati sa prethodnim.
Na kraju dodati teglicu meda, najbolje livadskog.
Sve dobro izmiješati da se med otopi i sjedini sa sokom.
Količina naranči može biti i veća, jer se one dodaju uglavnom zbog ukusa i mirisa.
Gotov sirup preliti u staklene boce.
Dobije se oko litra i po do 2 l sirupa, što je dovoljna količina za 15-20 dana.
Sirup piti svako jutro količinu od oko 1 dl na prazan stomak, dok se ne popije cijela količina.
http://zdravljeirecepti.blogspot.com/
Нема коментара:
Постави коментар