Oglasi

петак, 10. јул 2015.

Punjene paprike

Punjene paprike

700 gr miješanog mljevenog mesa
2  sitno sjeckanog glavice luka
3 čena sjeckanog češnjaka
1 žlica mljevene slatke paprike
1 žličica soli
1/2 žličice crnog papra
6 žlica riže
1 žlica sitno sjeckanog peršina
1 žlica vegete
Ostalo:
1 kg d ebele, mesnate, pravilne i babure,
1/2 dl  ulja,
2 velike žlice brašna,
1 grančica lišća celera,
2-3 velike žlice koncentrata rajčice,
malo soli.
Debele, mesnate, pravilne  babure izdubiti.
Na zagrijanu masnoću baciti sitno izrezan luk, dinstati dok ne ostakleni, dodati meso i dinstati poklopljeno na laganoj vatri uz često miješanje, dok  sva masa dobije jednoličnu boju. Posoliti, pobiberiti, dodati malo slatke mljevene paprike i staviti  da se hladi.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">









Opranu rižu i jaje umiješati u meso, dobro izmješati i polako puniti paprike, lagano tiskati  tak da nadjev ne bude tvrd.
U lonac za kuhanje stavite ulje i prepržite na njemu brašno, kao da radite prežganu juhu.
U to dodajte rajčicu pasiranu ili koncentrat.
Dolijevajte vode, sve dok ne dobijete željenu gustoću umaka.
U umak stavite punjene paprike i grančicu celera, ako nemate grančice celera, dobar je i korijen celera.Poklopiti i zakuhati, a kad zakipi smanjiti vatru na minimum i kuhati  40 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар