Pravi domaći hleb
Sastojci:
1 kg brašno
1 kocka sveži kvasac
0,5 litar mlaka voda
30 g so,
30 g šećer
Priprema
Brašno sipati u sud i sipati malo so.
Kvasac razmutiti u polovini mlake vode sa šećerom i kada nadođe sipati u brašno.
Polako mesiti testo dodavajući preostalu vodu.
Testo mesiti dok se dobije ujednačena, glatka i kompaktna masa koja se neće lepiti za prste. Oblikovati hleb .
Oblikovani hleb staviti u tepsiju posutu brašnom i ostaviti
2 sata da raste.
Rernu zagrejati na 200°C i staviti hleb da se peče.
Peći hleb dok ne dobije zlatno-braon boju.
Kada izvadite hleb iz rerne, poprskajte ga sa malo vode i pokrijte krpom da odstoji bar 10tak minuta!
Svidio vam se recept?
Podijelite ga s prijateljima!
Sastojci:
1 kg brašno
1 kocka sveži kvasac
0,5 litar mlaka voda
30 g so,
30 g šećer
style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
data-ad-slot="5930237719"
data-ad-format="auto">
Priprema
Brašno sipati u sud i sipati malo so.
Kvasac razmutiti u polovini mlake vode sa šećerom i kada nadođe sipati u brašno.
Polako mesiti testo dodavajući preostalu vodu.
Testo mesiti dok se dobije ujednačena, glatka i kompaktna masa koja se neće lepiti za prste. Oblikovati hleb .
Oblikovani hleb staviti u tepsiju posutu brašnom i ostaviti
2 sata da raste.
Rernu zagrejati na 200°C i staviti hleb da se peče.
Peći hleb dok ne dobije zlatno-braon boju.
Kada izvadite hleb iz rerne, poprskajte ga sa malo vode i pokrijte krpom da odstoji bar 10tak minuta!
Svidio vam se recept?
Podijelite ga s prijateljima!
Нема коментара:
Постави коментар