Sastojci:
700 gr. tikvica
5 jaja
2 kašike brašna
400 gr. kisele pavlake
1 glavica crnog luka
500 gr. mlevenog mesa
so, biljni suvi začin, biber, ulje
Priprema:
Tikvice očistiti i iseći na tanke kolutiče. Jaja umutiti, dodati brašno i kiselu pavlaku. Propržite sitno iseckanu glavicu crnog luka pa dodati mleveno meso. Zapržiti još malo i začiniti po želji. Podmazati posudu za pečenje pa svako parče tikvice umakati u smesu od jaja i ređati na pleh. Sipati deo mesa, pa drugi red tikvica isto umočenih u smesu, meso, i treći red tikvica. Preliti sa ostatkom smese. Pecite dok ne porumeni.
700 gr. tikvica
5 jaja
2 kašike brašna
400 gr. kisele pavlake
1 glavica crnog luka
500 gr. mlevenog mesa
so, biljni suvi začin, biber, ulje
Priprema:
Tikvice očistiti i iseći na tanke kolutiče. Jaja umutiti, dodati brašno i kiselu pavlaku. Propržite sitno iseckanu glavicu crnog luka pa dodati mleveno meso. Zapržiti još malo i začiniti po želji. Podmazati posudu za pečenje pa svako parče tikvice umakati u smesu od jaja i ređati na pleh. Sipati deo mesa, pa drugi red tikvica isto umočenih u smesu, meso, i treći red tikvica. Preliti sa ostatkom smese. Pecite dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар