Oglasi

уторак, 9. јун 2015.

Sutra je srijeda – dan Merkura: Odličan dan za sastanke, novac i zabavu!

Saturn


U mnogim drevnim kulturama planete se smatraju pravim nebeskim božanstvima, gospodarima, vladaocima, utjelovljenjima duhovnih sila i djelovanja. Svaki planet zadužen je za određeni aspekt našeg života i specifično utječe na naš život. Mi nosimo dio njegove energije, kao što i svaki dan u tjednu nosi dio određene energije planeta koji vlada tim danom.

„Vi ste dio ukupne Univerzalne svijesti ili Boga. A prema tome i (dio) svega što je unutar Univerzalne svijesti ili Univerzalne svjesnosti, kao što su i zvijezde, planeti, Sunce, Mjesec. Upravljate li vi njima ili oni vama? Oni su stvoreni da služe vama, kao pojedincu. Da, to je dio (igre)… Jer vi ste kao korpuskula u Božjem tijelu; prema tome su-stvoritelj s Njime u svemu što mislite i činite… Život je svrhovito iskustvo, a mjesto na kojem se osoba sama zatječe jest mjesto na kojem može iskoristiti svoje sadašnje mogućnosti, greške, promašaje, vrline, da bi ispunila svrhu koju je duša odlučila manifestirati u trodimenzionalnom planu.“ – There is a River, Edgar Cayce

SRIJEDA je dan Merkura

Na sanskritu se Merkur zove Buddhi. On je planet komunikacije i naše mentalne energije. Označava percepciju, inteligenciju, sposobnost izražavanja, načine mišljenja, opažanja i pamćenje. On je kao most između unutarnjeg i vanjskog svijeta.

Srijeda je dobar dan za razne susrete, sastanke, pregovore, dogovore, marketing i drugu sličnu korespodenciju. Kao i za sve što ima veze sa financijama, govorom, predavanjima ili pak zabavom jer Merkur voli zabavu i igru. To je i najbolji dan za početak novih poslova. Obucite nešto žute, zelene ili tirkizne boje na srijedu. Bilje i plodovi kojima Merkur vlada su bosiljak, mažuran, djetelina, komorač, kopar, kumin i lješnjak koje možete dodati svojim jelima. Kako Merkur vlada i biljkama, općenito biljem, posvetite malo više brige i nježnosti svojim biljkama danas.

Merkur vlada živčanim sustavom, ušima, organima za disanje, ramenima, rukama, dlanovima i prstima. Tako možete prilagoditi i yogu. Napravite Buddhi mudru da pojačate protok prane i dišite danas punim plućima.

Vaša yoga srijedom može imati veću koncentraciju na otvaranje grlene čakre, Visuddhi za bolje izražavanje i kreativnost, kroz jednostavno kruženje vratom ili asana poput svijeće (sarvangasana), pluga (halasana), položaj ribe (matsyasana) i sl. s fokusom energije kroz grlo i cijelo to područje.



Merkur voli pokret i gibanje. On je okretan i spretan. Unesite danas u svoju praksu sve ono što se odnosi na pripreme za inverzije i skokove. Osvijestite svoj centar tijela koji vas nosi i HOP! To možete u varijacijama pripreme za pincha mayurasanu (stoj na laktovima), stoj na rukama, gandha berundhasanu, eka pada koundiyasanu i sl.

Iako smo većinom vrlo ozbiljni dok radimo vježbe yoge, ponekad možete unijeti i malo zabave, igre, nabaciti osmjeh i iskrenu dječju radost. Ove pripreme vas posebno uče da je u yogi potrebno itekako puno entuzijazma :) Merkur je i radoznao – istražite malo vlastite granice ili neke nove varijacije.

Naše razmišljanje utječe na naše zdravlje i ovo je pravi dan za malu analizu kakve nam misli prolaze kroz glavu. Koncentrirajte se samo na one pozitivne! Od nervoznih misli često boli želudac a za bolju stimulaciju tog dijela tijela napravite uddiyana bandhu, agni-sara ili nauli kriyu, ili sve tri za redom (ako ste iskusni). To je pročišćavajuća serija i odlična za stimulaciju probavnog sustava, solarnog pleksusa, za podizanje energije snage i ekspanzije. Uddiyana bandha će vam dati puno prane a prana izravno utječe na um i svijest.

preuzeto: http://atma.hr/astro-vodic-yoga-planete-i-dani-u-tjednu-srijeda/

Нема коментара:

Постави коментар