Recept za najzdraviji doručak na svijetu
Svaki od moćnih sastojaka ovog doručka ima niz hvalospjeva sam za sebe, a zajedno su super energetska bomba idealna za početak dana. Ovaj recept za doručak jednostavan je za pripremiti, tako da se niti oni najzaposleniji ne mogu izvlačiti, a sigurno će im koristiti. Probajte jesti ovaj doručak svako jutro tijekom mjesec dana i samo promatrajte promjene na bolje.
Sastojci
1 jogurt
1 žlica jabučnog pektina (recept u nastavku)
1 žlica meda
40-50 grama sjeckanih oraha
pola žličice cejlonskog cimeta
30 kapi propolisa
3 žlice zobene kaše i suho voće po izboru (opcija)
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Što je pektin i kako ga napraviti
Pektin je tip vlakna koji nalazimo u biljkama, jabuke sadrže posebno visok udio pektina.
Jabučni pektin, topljiva vlaknasta tvar iz jabuke, povoljno utječe na razmjenu masnih tvari.
Izvrstan je upijač masti koji smanjuje apsorpciju kolesterola iz hrane i pospješuje rad debelog crijeva.
Više o dobrobitima pektina pronađite na dnu članka.
Recept za domaći pektin
Treba vam 1 kg organskih jabuka i 2 ,5 dl vode.
Jabuke operite, odstranite peteljke i plodove narežite na manje komade.
Stavite 2,5 dl vode u lonac i vatru na najjače jer pektin mora u najkraćem vremenu postići visoku temperaturu, inače će se raspasti.
Jabuke i vodu brzo zakuhajte u loncu.
Kuhajte na umjerenoj vatri 30 minuta.
Potom miješajući nastavite kuhati dok se masa ne zgusne na polovicu.
Žlicom ocijedite kroz cjedilo i odmah smjesu pektina spremite u sterilizirane staklenke.
Kako pripremiti ovaj doručak?
Večer prije pomiješajte jogurt i jabučni pektin i ostavite u hladnjaku, da se pektin poveže. Možete ovo učiniti i ujutro, no onda čete morati čekati da se pektin rastvori.
Ujutro dodajte ostale sastojke i sve pomiješajte.
Neka malo odstoji da se povežu sastojci, jogurt dođe na sobnu temperaturu i rastopi zobena kaša
nastavi: atma.hr
Svaki od moćnih sastojaka ovog doručka ima niz hvalospjeva sam za sebe, a zajedno su super energetska bomba idealna za početak dana. Ovaj recept za doručak jednostavan je za pripremiti, tako da se niti oni najzaposleniji ne mogu izvlačiti, a sigurno će im koristiti. Probajte jesti ovaj doručak svako jutro tijekom mjesec dana i samo promatrajte promjene na bolje.
Sastojci
1 jogurt
1 žlica jabučnog pektina (recept u nastavku)
1 žlica meda
40-50 grama sjeckanih oraha
pola žličice cejlonskog cimeta
30 kapi propolisa
3 žlice zobene kaše i suho voće po izboru (opcija)
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Što je pektin i kako ga napraviti
Pektin je tip vlakna koji nalazimo u biljkama, jabuke sadrže posebno visok udio pektina.
Jabučni pektin, topljiva vlaknasta tvar iz jabuke, povoljno utječe na razmjenu masnih tvari.
Izvrstan je upijač masti koji smanjuje apsorpciju kolesterola iz hrane i pospješuje rad debelog crijeva.
Više o dobrobitima pektina pronađite na dnu članka.
Recept za domaći pektin
Treba vam 1 kg organskih jabuka i 2 ,5 dl vode.
Jabuke operite, odstranite peteljke i plodove narežite na manje komade.
Stavite 2,5 dl vode u lonac i vatru na najjače jer pektin mora u najkraćem vremenu postići visoku temperaturu, inače će se raspasti.
Jabuke i vodu brzo zakuhajte u loncu.
Kuhajte na umjerenoj vatri 30 minuta.
Potom miješajući nastavite kuhati dok se masa ne zgusne na polovicu.
Žlicom ocijedite kroz cjedilo i odmah smjesu pektina spremite u sterilizirane staklenke.
Kako pripremiti ovaj doručak?
Večer prije pomiješajte jogurt i jabučni pektin i ostavite u hladnjaku, da se pektin poveže. Možete ovo učiniti i ujutro, no onda čete morati čekati da se pektin rastvori.
Ujutro dodajte ostale sastojke i sve pomiješajte.
Neka malo odstoji da se povežu sastojci, jogurt dođe na sobnu temperaturu i rastopi zobena kaša
nastavi: atma.hr
Нема коментара:
Постави коментар