Oglasi

среда, 15. јул 2015.

Napravite domaći mascarpone od samo dva sostojka

Napravite domaći mascarpone od samo dva sostojka

Za  250 gr mascarpone sira
500 ml slatke pavlake
 soka  od1/2 limuna.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">








Priprema
Slatku pavlaku “sipati u šerpu i zagrejati na 80 C.  Ali ne dozvolite da pavlaka provri.
Sipati sok od limuna i još 3  minutA na vatri mešati a onda skloniti na stranu.Pokriti sa prozirnom folijom i ostaviti na sobnoj temperaturi oko 30 minuta da se skroz ohladi. Tako ohlađeno staviti u frižider na 24 h.
Sutradan stavite gazu( na cediljku i u nju preručite masu i ostaviti da se cedi.
Kada podignete malo gazu, videćete kako se višak cedi. Nemojte nikako da stiskate da se iscedi.
Vratite opet u frižider (zajedno sa vanglicom i cediljkom) na još 24 h.
Kada prođu i tih 24 h, izvadite iz frižidera i maskarpone je spreman za vaš omiljeni desert 

Нема коментара:

Постави коментар